„Ha csak egyetlen tanácsot adhatnék a barátaimnak, ez lenne az: vállalj gyereket. Legalább egyet. De ha lehetséges, legyen két, három, négy gyereked.”

A gyerekek jobb emberré tesznek minket. Amit egy gyermek tesz veled, azt semmilyen más tapasztalat nem pótolhatja. Egy világ körüli utazás átalakít, a sikeres karrier előnyös, a függetlenség kellemes. Mégis, semmi nem változtat meg maradandóan annyira, mint egy gyermek.

Ne higgy annak a közkeletű nézetnek, hogy a gyerekvállalással a szegénység is együtt jár.

A gyerekek hatására gazdaságilag tudatosabbá válsz, és kétszer is meggondolod a fogyasztási szokásaidat: A ruháidat innentől a Hádában vásárolod, és nem a Calvin Kleinban, mivel végül is ezek csak ruhák. És a tavalyi teniszcipőd, mely viszonylag új és kényelmes, még öt évig hordható. Végtére is más lesz a prioritás… Több akarattal és odaadással mész dolgozni, hisz egy apróság teljesen rád van utalva és ez jó szakemberré tesz egy olyan motivációval, amit semmilyen más helyzet nem tud megadni. A gyerekek érdekében képesek vagyunk legyőzni a határainkat.

Elkezdesz foglalkozni valami olyannal, amit a világért tehetsz. Elkezded szelektíven gyűjteni a szemetet, közösségi munkát vállalsz, olyan termékeket használsz, amelyek kevesebb műanyagot tartalmaznak… Te vagy a gyermeked példaképe, és ennél semmi sem nagyszerűbb. Számítani kezd, mivel táplálkozol. Most már nem eszel csokoládét és nem iszol Coca Colát, inkább banánt és vizet. Odafigyelsz az egészségi állapotodra. Megeszed a gyermeked gyümölcsmaradékát a tányérjáról, zöldségeskertet ültetsz, hogy friss zöldséget tehess az asztalra, és hét közben kerülöd a cukros üdítőitalokat.

Egy gyermek évekkel meghosszabbítja az élettartamodat.

Elkezdesz hinni Istenben és megtanulsz imádkozni. A fiad első betegségénél szinte ösztönösen térdet hajtasz és kéred Istent, hogy nézzen rád. Így tehát a gyermeked megtanít a hitre és a hálára úgy, ahogy semmilyen pap, tiszteletes, vagy egyházi vezető sem tud megtanítani. Szembesülsz a rossz tulajdonságaiddal. A gyermekedből előbújik a kisördög, amikor a földre veti magát, hisztizik a bevásárlóközpontban, mert ő azokat a sütiket akarja. Úgy érzed, légszívesebben ordítanál. Agresszívnak, türelmetlennek, tekintélyelvűnek látod magad. De aztán felismered, hogy egyedül szeretettel tudod nevelni magadat. Megtanulsz mély levegőt venni, lehajolni, a gyermeked felé nyúlni, és megpróbálsz az ő pici szemein keresztül tekinteni a helyzetre.

Egy gyermek jelenléte óvatosabbá is tesz. Attól kezdve sosem vezetsz biztonsági öv nélkül, mert tudod, hogy nem szabad idő előtt meghalnod. Ki vigyázna, ki nevelné föl és szeretgetné a gyermekeidet úgy, ahogy te teszed, ha te nem vagy ott mellette? A gyermeked miatt sokkal jobban fogsz ragaszkodni az életedhez.

Ha ezek az indítékok sem győztek meg, hogy gyermeket vállalj, gondolj a következőkre.

Legyen gyermeked azért, hogy azt a finom, pihe-puha babahajat szagolgathasd, hogy örömöt lelj a gyermeked ölelésében, hogy halld a neved (amely vagy „mama” vagy „papa” lesz), melyet egy vékonyka hang énekel.

Vállalj gyermeket, hogy öleléssel köszöntsenek, amikor hazaérsz, és érezhesd, hogy annak a csöppségnek te vagy a legfontosabb ember a világon. Legyen gyermeked azért, hogy lásd őket mosolyogni, ahogy te mosolyogsz, sétálni, ahogy az apád sétált, és hogy megértsd annak a szépségét, hogy egy részed halálod után is a Földön marad. Vállalj gyereket, hogy újra átéld a habfürdő örömét, a kutyával való játékot, a dinnyeevést úgy, hogy nem kell azon aggódni, hogy piszkos lesz-e a kezed (és a ruhád), miközben eszed.

Vállalj gyereket.

Az túl kevés, amit te fogsz tanítani. Legyen gyereked, csak mert neked annyi mindent kell még tanulnod.

Legyen gyereked, mert a világnak szüksége van a jobb énedre.

forrás: https://777blog.hu/2018/04/18/a-legszebb-iras-a-gyerekvallalasrol/